1. Uz uman

UZ INTERN
Acţionează foarte eficient în combaterea şi prevenirea afecţiunilor microbiene (bacteriene, virale etc.). Ca regulă de bază, o doză constă din 2 ml argint coloidal 25 ppm (părţi per milion) pe kilogram corp. De exemplu, pentru o persoană de 75 kg, o doză înseamnă 2 ml x 75 = 150 ml. În caz de afecţiuni se administrează zilnic 3 doze timp de trei zile. Dacă afecţiunea persistă, se administrează apoi 2 doze pe zi, până când se constată ameliorare. De regulă, o răceală obişnuită dispare însă în 2-3 zile.
În scop preventiv, se ia o doză pe zi, de preferinţă cu 30 minute înainte de micul dejun, timp de 2-3 săptămâni, după care se face o pauză de 2-3 săptămâni.

Afecţiuni ale căilor respiratorii
Astm bronşic, bronşită, infecţie gripală (răceală), gripă, inflamaţii ale gâtului, dureri de gât, răguşeală, rinită alergică, tuse, epiglotită, laringită, tuse convulsivă, pneumonie, amigdalită, sinuzită, uscare a mucoasei nazale, laringită striduloasă, faringită, sarcoidoză pulmonară, rinită, angina lanţului limfatic orofaringian.

Produsul adecvat: Salutifer® Hercules – 25 ppm + Salutifer® Spray & Tropfen – 25 ppm

Timp de 3 zile se bea dimineaţa, la prânz şi seara câte 100 – 150 ml argint coloidal, apoi de două ori pe zi până când se constată îmbunătăţirea stării de sănătate. Înainte de înghiţire se face gargară. Se administrează pe stomacul gol şi nu se consumă nimic în următoarea jumătate de oră.
În caz de probleme nazale, 2-3 pulverizări în nas de 3-4 ori pe zi.

Afecţiuni ale ochilor
Oftalmie (afecţiuni inflamatorii ale ochilor), conjunctivită, urcior, blefarită (inflamaţii ale marginii pleoapelor), dacriocistită (inflamaţii ale sacului lacrimal), lăcrimare.

Produsul adecvat: Salutifer® Hercules – 25 ppm + Salutifer® Spray & Tropfen – 25 ppm

Se bea dimineaţa 100 ml argint coloidal şi se picură în ochi câte o picătură de argint coloidal la fiecare aproximativ 4 ore.

Afecţiuni ale pielii
Erupţii cutanate (coşuri, acnee), sicozis (foliculită profundă), gangrenă, verucă plantară, impetigo, ulcer supurat (abces), eczeme, degerături, condilom (formaţiuni tumorale inflamatorii ale tegumentelor şi mucoaselor), furuncule, herpes zoster, urticarie, prurit cutanat, dermatomicoză, crăpături cutanate, herpes febril, înţepături de insecte, acnee estivală, rujeolă, infecţii fungice ale unghiilor (onicomicoză), neurodermatită, acnee rozacee, micoză vaginală, mătreaţă, psoriazis, seboree, dermatită solară, ulcer gambier, arsuri, negi, plăgi, decubitus, erizipel al plăgilor.

Produsul adecvat: Salutifer® Hercules – 25 ppm

Se tamponează zona afectată de 3-4 ori pe zi cu argint coloidal. Acolo unde există posibilitatea, zona respectivă se acoperă cu faşă sau plasture. Suplimentar, se bea în primele trei zile de trei ori pe zi câte 100 – 150 ml argint coloidal*, apoi de două ori pe zi până când se constată îmbunătăţire. Înainte de înghiţire se plimbă lichidul prin gură timp de 30-40 secunde şi se face gargară. Se administrează pe stomacul gol şi nu se consumă nimic în următoarea jumătate de oră.

Afecţiuni ale cavităţii bucale şi dinţilor
Aftă, halenă fetidă (miros al cavităţii bucale), stomatită (inflamaţie a mucoasei cavităţii bucale), arsuri ale mucoasei cavităţii bucale, candidoză, xerostomie (uscăciune a gurii), parodontoză, muşcături interioare pe obraz, granulom apical (abces dentar), gingivită, carii dentare.

Produsul adecvat: Salutifer® Hercules – 25 ppm

Se clăteşte gura de trei ori pe zi cu 15-20 ml argint coloidal. Se bea suplimentar de două ori pe zi câte 100-150 ml argint coloidal*, până când se constată îmbunătăţire. Înainte de înghiţire se plimbă lichidul prin gură timp de 30-40 secunde şi se face gargară. Se administrează pe stomacul gol şi nu se consumă nimic în următoarea jumătate de oră.

Afecţiuni ale aparatului urogenital
Cistită (inflamaţie a vezicii), balanită (inflamaţie a mucoasei glandului penian), salpingită (inflamaţie a trompelor uterine), gonoree, uretrită, orhită (inflamaţie a testiculului), pielită (inflamaţie a pelvisului renal), adenom de prostată, vaginită, micoză vaginală, leucoree (scurgere vaginală).

Produsul adecvat: Salutifer® Hercules – 25 ppm

Se bea în primele trei zile de trei ori pe zi câte 100 – 150 ml argint coloidal*, apoi de două ori pe zi până când se constată îmbunătăţire. Se administrează pe stomacul gol şi nu se consumă nimic în următoarea jumătate de oră. Zonele externe afectate se spală zilnic cu argint coloidal.

Afecţiuni ale aparatului digestiv
Flatulenţă, colită ulceroasă, diaree, enterită (inflamaţia mucoasei intestinului subţire), colecistită (inflamaţia veziculei biliare), colangită (inflamaţia căilor biliare), hemoroizi, toxiinfecţie alimentară, gastrită, enterită regională (boala Crohn), intestin iritabil, salmoneloză.

Produsul adecvat: Salutifer® Hercules – 25 ppm

Se bea în primele trei zile de trei ori pe zi câte 100 – 150 ml argint coloidal*, apoi de două ori pe zi până când se constată îmbunătăţire. Se administrează pe stomacul gol şi nu se consumă nimic în următoarea jumătate de oră.

SPRAY NAZAL + PICĂTURI PENTRU OCHI
Se recomandă folosirea în combinaţie cu produsul Salutifer®. O doză zilnică de Salutifer®, însoţită de pulverizare în nas şi picurare în ochi de 3-4 ori pe zi cu Salutifer® Spray & Tropfen reprezintă o armă foarte eficientă în combaterea răcelilor sau rinitei alergice.

Produsul adecvat: Salutifer Hercules + Salutifer Spray&Tropfen – 25 ppm

DEZINFECTARE APĂ
Se adaugă 50 ml argint coloidal în 5 litri apă, se agită şi se aşteaptă aproximativ 10 minute, interval în care germenii patogeni vor fi distruşi. Se poate folosi de exemplu pentru dezinfectarea apei de izvor destinată consumului curent, atunci când se bănuieşte prezenţa de bacterii în aceasta.

Produsul adecvat: Salutifer® Hercules – 25 ppm
*)  Doza se referă la persoane adulte de 50 – 100 kg

PRECIZĂRI NECESARE:

Argintul coloidal face parte din categoria mijloacelor medicale alternative, fiind considerat de către marea majoritate a utilizatorilor săi ca lipsit de efecte secundare şi un formidabil antibiotic natural. Datele prezentate mai sus nu reprezintă prescripţii medicale sau garanţii de vindecare deplină. Ele sunt rezultatul studiilor şi experimentelor realizate între anii 2000 – 2010 de cercetătorii germani Josef Pies şi Uwe Reinelt. Efectele benefice descrise de aceştia au fost confirmate de către noi, prin utilizarea dozelor menţionate în cazul unui număr de peste 100 de subiecţi cu vârste între 2 şi 85 ani. Menţionăm că folosirea argintului coloidal pentru uz intern nu înlocuieşte în niciun caz vizita la medic.
De asemenea, modalitatea de răspuns al organismului la argintul coloidal diferă de la persoană la persoană.

CICATRIZARE RĂNI
Medicina şi industria farmaceutică fac apel în ultimii ani tot mai frecvent la proprietăţile cunoscute din vechime ale argintului (de ex. plasturi cu argint). În plus faţă de proprietăţile antiinflamatoare, ionii de argint favorizează şi formarea de ţesut epitelial nou şi accelerează vindecarea rănii.

Produsul adecvat: Salutifer® Protect – 30 ppm

IGIENĂ ORALĂ, PERII DE DINŢI, PROTEZE DENTARE
În periuţele de dinţi şi protezele dentare se formează diverse colonii de bacterii şi ciuperci. De aceea, este foarte important ca, după curăţarea obişnuită (cu tabletele de curăţare şi cu gelurile speciale), protezele să fie spălate în argint coloidal de 20 ppm, pentru a distruge bacteriile şi ciupercile. Suplimentar, se va spăla gura cu argint coloidal de aceeaşi concentraţie.
Periuţele de dinţi se vor ţine o noapte pe săptămână într-un pahar cu argint coloidal. Argintul coloidal se poate refolosi timp de 3-4 săptămâni.

Produsul adecvat: Salutifer® Igienic – 20 ppm

PREVENIRE MICOZE DE LA PISCINE
În cazul frecventării piscinelor şi bazinelor publice există o probabilitate foarte mare de apariţie a micozei picioarelor.
După ieşirea din bazin, pulverizaţi sau tamponaţi cu argint coloidal, fără a uita zonele dintre degete.

Produsul adecvat: Salutifer® Protect – 30 ppm

APĂ DE BĂRBIERIT
Unii bărbaţi preferă un bărbierit fără aplicare ulterioară de substanţe aromate. Pentru aceştia, argintul coloidal este alegerea potrivită. Pielea va fi împrospătată, destinsă şi protejată. În caz de tăieturi, prezenţa argintului coloidal împiedică infectarea.

Produsul adecvat: Salutifer® Cosmetic – 30 ppm

DEODORANT
Argintul coloidal este un deodorant eficient şi, în plus, fără miros. El distruge bacteriile responsabile pentru producerea mirosului specific al transpiraţiei. Se pulverizează sub braţ când este necesar.

Produsul adecvat: Salutifer® Cosmetic – 30 ppm

COSMETIC
Acţionează foarte eficient împotriva acneei. Distruge toate microorganismele vătămătoare. Pielea va fi împrospătată, destinsă şi protejată. Sticla specială de culoare violet asigură cea mai bună protecţie pentru păstrarea eficienţei argintului coloidal.
Se pulverizează pe piele şi se acoperă timp de 8-10 minute. Alternativ, se poate pulveriza seara (deoarece argintul coloidal este sensibil la lumină).

Produsul adecvat: Salutifer® Cosmetic – 30 ppm

2. Uz acvaristic şi veterinar

ACVARISTIC
În anul 2003 a fost înregistrat un patent american pentru argint coloidal ca medicament contra diverselor boli care apar la peştii de acvariu. La fiecare două zile se adaugă 5 ml argint coloidal de 25 ppm pentru fiecare 10 litri de apă din acvariu.

Produsul adecvat: Invictus® Aquaristic – 25 ppm

VETERINAR
Argintul coloidal previne şi ajută la vindecarea următoarelor afecţiuni la animale: boli ale căilor respiratorii, aspergiloză, conjunctivită, cistită, borelioză, emfizem pulmonar, rinită contagioasă, diaree, bacil coli, mastită, ulceraţii, micoză cutanată, muşcături de insecte, rinită, stomatită (inflamaţii ale mucoasei din cavitate bucală), gripă aviară, înţepături de căpuşă şi altele.
În cazul animalelor, sunt necesare alte modalităţi de administrare decât la persoane. Regula de bază pentru dozare de uz intern este însă aceeaşi, adică 2 ml argint coloidal 25 ppm per kilogram corp. Administrarea se poate realiza cu o seringă (fără ac) în spatele ultimului dinte sau prin adăugare în apa de băut. Deşi nu este cea mai bună soluţie, argintul coloidal se poate adăuga în ultimă instanţă şi în hrană. Fireşte însă că cea mai bună variantă este tot administrarea separată, în stare pură şi între mese.
Pentru uz extern, zona afectată se freacă, se tamponează sau se pulverizează cu argint coloidal 25 ppm.

Produsul adecvat: Invictus® Veterinar – 25 ppm

3. Uz fitosanitar

Aşa cum se întâmplă în cazul oamenilor şi al animalelor, plantele slăbite devin foarte vulnerabile în faţa anumitor boli provocate de bacterii şi ciuperci. Argintul coloidal poate contribui la consolidarea capacităţii de apărare a plantelor împotriva dăunătorilor microscopici. Marele potenţial al argintului coloidal rezidă în combaterea bacteriilor, virusurilor şi ciupercilor.

GRĂDINĂRIT
În grădinărit se poate face uz cu succes de avantajele renunţării la chimicale în favoarea argintului coloidal. Produsul nostru Invictus® Garden, având o concentraţie între 50 şi 100 ppm, vă ajută să distrugeţi agenţii patogeni din răsaduri. Se diluează în proporţie de 1:50 în apa cu care se udă plantele (1 litru Invictus® Garden la 50 litri apă). În paralel, se poate utiliza produsul Invictus® Fito pentru pulverizare pe frunze.

Produsul adecvat: Invictus® Garden 50 – 100 ppm

UDARE PLANTE
Multe boli ale plantelor pot fi combătute eficient prin folosirea argintului coloidal în udarea plantelor şi pulverizarea frunzelor: antracnoza, mucegaiul gri, monilia etc. În apa cu care se udă plantele, se dizolvă produsul Invictus® Wurzel în proporţie de 1:50. Un flacon ajunge pentru 5 litri de apă. În paralel, se utilizează produsul Invictus® Fito pentru pulverizare pe frunze.
Florile tăiate trăiesc mai mult dacă în apa din vază se adaugă cca. 10 ml argint coloidal de 25-50 ppm. Se reduce substanţial şi mirosul neplăcut pe care îl capătă apa după câteva zile.

Produsul adecvat: Invictus® Wurzel 50 ppm

PULVERIZARE PLANTE
În paralel cu tratamentul prin udare, argintul coloidal se pulverizează pe frunzele plantelor pentru distrugerea agenţilor patogeni. Este de preferat ca pulverizarea să se realizeze seara, deoarece pelicula de argint coloidal este sensibilă la lumină.

Produsul adecvat: Invictus® Fito 50 ppm

4. Uz casnic

DEZINFECTARE OBIECTE CASNICE ŞI SUPRAFEŢE
Unele obiecte casnice necesită o dezinfectare regulată. Acest lucru previne apariţia de boli şi răspândirea germenilor, conferind un aspect general de curăţenie. Mânerele uşilor, capacele de WC, rosturile din faianţă şi gresie reprezintă tot atâtea locuri din casă preferate de bacterii sau microbi. Înainte de a face apel la mijloace chimice, argintul coloidal este o alternativă mai interesantă.
După curăţarea temeinică, suprafeţele se pulverizează cu argint coloidal 50 ppm. Apariţia mucegaiului, de exemplu, pe o suprafaţă astfel tratată va fi inhibată pentru o perioadă de 6-12 luni.

Produsul adecvat: Invictus® Silver Clean – 50 ppm

CONSERVANT PENTRU ALIMENTE
În vechime oamenii puneau o monedă de argint în lapte, pentru a-l menţine proaspăt mai mult timp. Argintul coloidal se poate utiliza foarte bine pentru a păstra prospeţimea alimentelor.
Alimentele perisabile cum sunt salata, fructele, legumele, carnea sau peştele se păstrează un timp mai îndelungat dacă sunt pulverizate cu argint coloidal de 25 ppm, după care se introduc în frigider.

Produsul adecvat: Invictus® Conservant – 25 ppm

DEODORANT PENTRU ÎNCĂLŢĂMINTE
Purtarea de încălţăminte pentru sport şi cizme din cauciuc favorizează puternic formarea de micoze ale piciorului. În prezent se testează talonete cu argint, pentru prevenirea infecţiilor la picioare. Pe piaţă există deja ciorapi din fibre cu argint. Micozele se pot preveni însă şi cu argint coloidal. Înainte de a purta încălţăminte de sport sau cizme din cauciuc, spălaţi bine piciorul şi pulverizaţi-l cu argint coloidal 35 ppm. Suplimentar, pulverizaţi suprafaţa interioară a încălţămintei şi lăsaţi-o să se usuce înainte de folosire.

Produsul adecvat: Salutifer® Sport & Haus – 35 ppm