Diverse

Alimente acide şi alcaline

Sursă foto: Pexels

 

O serie de informaţii eronate care circulă pe reţelele de socializare ne-au determinat să măsurăm valoarea pH a câtorva alimente şi băuturi. Redăm mai jos datele obţinute.

Notă:
Neutru: pH = 7
Acid: pH = 0 – 7
Alcalin: pH = 7 – 14

pH
Banane 5,7
Ou fiert 8,6
Suc portocale fresh 4,9
Ulei de măsline 6,0
Pâine albă cu cartofi 5,6
Ţuică 5,0
Miere 5,0
Ciocolată cu lapte 7,4
Lapte 3,5% grăsime 7,2
Băuturi tip cola 3,6
Vin alb 4,4
Lapte bătut 5,4
Ţuică 5,0
Vinars 5,3
Telemea de oaie 5,9
Brânză de burduf 6,1
Brânză cu mucegai 8,4
Urdă 7,8
Suc de roşii 5,2
Cafea 6,3
Zeamă de varză (din surse diferite) 4,1 – 7,1

Sperăm să fie utile.

Echipa Salutifer

Înapoi la listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.