Argint

Argintul coloidal, o soluţie pentru Ebola?

Autorităţile din lumea întreagă par a fi neputincioase în faţa crizei provocată de extinderea rapidă a cazurilor de infecţie cu virusul Ebola. În vreme ce responsabilii medicali din Spania s-au dovedit a fi complet luaţi prin surprindere, restul ţărilor europene se pregătesc pentru înmulţirea cazurilor de infecţii. Totuşi, despre avansarea cercetărilor în lupta contra virusului nu se aude mai nimic, de parcă toţi cercetătorii ar fi amuţit sub ameninţarea unei pandemii globale. Chiar şi profesorul Peter Piot, cel care a descoperit virusul Ebola în 1976, afişează o viziune catastrofală asupra extinderii epidemiei. „Nu este doar o epidemie, ci o catastrofă umanitară. Nu avem nevoie doar de voluntari şi medici care să îngrijească persoanele infectate, ci de camioane, maşini şi produse alimentare. O asemenea epidemie poate destabiliza regiuni întregi. Pot doar să sper că vom reuşi să ţinem acest virus, această epidemie sub control”, a declarat recent profesorul Piot. Primele cercetări efectuate asupra Ag coloidal arată că este o soluţie eficientă şi ieftină în lupta împotriva virusului.

Cercetările US Force

Statele Unite par a se fi pregătit din timp pentru apariţia unui virus atât de agresiv. O cercetare din 2009, efectuată de Janice L Speshock, Richard C Murdock, Laura K Braydich-Stolle, Amanda M Schrand şi Saber M Hussain la US Air Force National Laboratory a fost recent declasificată, dar din motive de neexplicat nu a fost popularizată, fiind practic necunoscută publicului larg. Potrivit cercetătorilor americani, argintul coloidal este eficient în inhibarea dezvoltării virusului şi poate contribui în controlarea unor viitoare pandemii.
Rezultatele cercetătorilor americani sunt foarte interesante, întrucât arată că argintul coloidal la concentraţii (PPM) mici se dovedeşte a fi mai eficient decât se aştepta oricine. Probele pentru reducerea in vitro a virusului Ebola au avut concentraţii de 10PPM, 25PPM şi 50PPM, iar la aplicarea concentraţiei de 10PPM întreaga încărcătură de viruşi a probei a fost afectată şi nu a mai rămas nimic din materialul genetic viral, în comparaţie cu alte nano materiale, în cazul cărora s-a dovedit doar o eficienţă redusă. Aşa cum este indicat şi în ilustraţia de mai jos.

O altă caracteristică interesantă indicată de cercetătorii americani este faptul că argintul coloidal de 10PPM inhibă „lipirea” particulelor virale Ebola la membrana celulară. În cazul în care particulele virale nu aderă la celule, acestea nu se pot replica, iar replicarea virală este ceea care provoacă simptomele bolii, fără de care virusul este doar o componentă a microbiotei. Probele de legare a virusului la celulă sunt indicate mai jos.

Totodată, echipa de cercetare a indicat şi faptul că Ag coloidal inhibă anumite activităţi enzimatice cu rol în replicarea virusului Ebola. Mai precis, catepsina B cu un rol important în replicare şi catepsina L, cu un rol secundar. Aşa cum este indicat în ilustraţia de mai jos.
Cu alte cuvinte, argintul coloidal este cel puţin teoretic eficient în lupta împotriva virusului Ebola, prin trei căi de acţiune: 1. distrugerea virusului, 2. inhibarea aderării la celulă, 3. inhibarea enzimelor esenţiale pentru replicare.

Chiar şi cei mai sceptici opozanţi ai folosirii Ag coloidal au recunoscut că, cel puţin pe hârtie, acesta poate fi o soluţie. Conform celor de la Risk Science (University of Michigan) există posibilitatea ca un tratament de ultima oră pentru Ebola să includă argintul coloidal. Totuşi, analistul de la Risk Science consideră că există o conexiune mai complicată între Ag coloidal şi Ebola, iar partizanii terapiei cu nano-elemente sunt mai optimişti decât este cazul pentru moment.

Nigeria, gata pentru folosirea Ag coloidal

Onyebuchi Chukwu

Onyebuchi Chukwu

Rezultatele studiului l-au determinat pe prof. Onyebuchi Chukwu (foto), actualul ministru al Sănătăţii din Nigeria să declare că guvernul este pregătit să folosească argintul coloidal ca medicament experimental. La Centrul pentru Operaţii de Urgenţă din Lagos, capitala nigeriană, a fost pregătit un laborator pentru producerea de Ag coloidal. Totuşi, Comitetul Naţional de Etică a Cercetărilor nu a permis folosirea sa. Chukwu şi-a anunţat regretul că această soluţie de ultimă oră nu a putut fi folosită. Totuşi, în condiţii bizare, celelalte medicamente propuse se pare că au trecut de cei responsabili cu etica cercetărilor, deşi unele dintre ele pun probleme serioase pentru viaţa pacienţilor. Cu alte cuvinte, dacă nu-i omoară virusul, o pot face medicamentele.

Birocraţia ucide

În vreme ce oamenii mor, birocraţii blochează folosirea soluţiilor care la primele cercetări au prezentat un grad crescut de eficienţă, aşa cum este cazul Ag coloidal. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face eforturi pentru a opri pătrunderea argintului coloidal în zonele cu epidemie, deşi în situaţii anterioare a recomandat folosirea acestuia. Spre exemplu, Normele de Calitate a Apei de Băut ale OMS indică argintul coloidal ca fiind o soluţie deosebit de eficientă pentru prevenirea epidemiilor în ţările africane. (Guidelines for drinking-water quality, 2nd ed. Vol. 2. Health criteria and other supporting information. World Health Organization, Geneva, 1996) Dacă în cazul altor febre africane OMS-ul recomanda folosirea Ag coloidal, în cazul Ebolei a recurs la blocarea tuturor transporturilor către zonele unde ar putea fi util. Şi asta în timp ce oamenii mor, virusul se extinde, iar populaţii întregi sunt puse în pericol. OMS-ul justifică decizia prin aceea că folosirea ionilor de argint nu ar avea efectele pe deplin cunoscute. Totuşi, aceeaşi organizaţie a cercetat şi a prezentat efectele folosirii Ag coloidal pe care le-a indicat ca fiind complet sigure. Cu alte cuvinte, interzicerea folosirii soluţiei care ar putea salva vieţi în Vestul Africii este justificată prin argumente false. Cităm din studiul OMS „Health criteria and other supporting information” cu privire la cinetica argintului, dovada că oficialilor OMS le este clar că argintul coloidal este mai sigur decât retroviralele propuse:
„Argintul poate fi absorbit de-a lungul tractului gastrointestinal, membranelor mucoaselor şi prin leziunile de la nivelul pielii. Rata de absorbţie a argintului coloidal prin administrare orală poate ajunge la 5%. Cea mai mare parte a argintului transportat în sânge este legat de globulină. În ţesuturi, este prezent în fracţiunea citosolică, legat de metalotioneină. Arginul se acumulează în ficat şi piele şi în cantităţi mai mici în alte organe. Timpul de înjumătăţire la om (ficat) este de până la 50 de zile. Ficatul are un rol esenţial în eliminarea argintului, cea mai mare parte a sa este eliminat odată cu secreţia biliară. La experimentele pe animale rata de excreţie a fost între 90 şi 99%. Cea mai mare rată de reținere este cea a câinelui de 10%, <5% la maimuță, iar cea mai mică <1% la rozătoare. La oameni, în condiţii normale se consideră o rată între 0 şi 10%.”

Contradicţii uimitoare

Același document OMS arată că în cazul expunerii s-a detectat un comportament hiperactiv la şoarecii care au primit 4,5 mg de argint pur pe kg corp pentru un timp de 125 de zile, iar la expunerea pe termen lung, după 218 de zile şoarecii albinoşi s-au pigmentat. La şoarecii Osborne-Mendel s-a observat o pigmentare a organelor interne după administrarea pentru întreg ciclul de viaţă. Acelaşi studiu arată nu s-au descoperit indici de mutegenitate sau carcinogenicitate care să îi afecteze pe oameni. „Pulberea de argint injectată intramuscular la şoarecii Fischer 344 de ambele sexe nu a fost cancerigenă.” Totuşi, vorbim despre şoareci care au primit candităţi mari de argint metalic, nu coloidal. În cazul unui om acestea ar echivala cu înghiţirea unui inel de argint în fiecare zi, pentru întreaga viaţă. Aceatsta, pentru a se verifica eventuala toxicitate.
Pentru a rezuma, birocraţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii interzic folosirea Ag coloidal în zonele de epidemie deşi îl recomandă în alte regiuni. Tot ei aprobă folosirea unor medicamente experimentale cu un grad crescut de toxicitate şi despre ale căror efecte nu se cunoaşte nimic. Aceiași birocraţi spun că interzicerea se bazează pe faptul că efectele ionilor de argint nu sunt cunoscute, deşi tot ei au realizat studii anterioare care arată că argintul coloidal este una dintre cele mai singure soluţii. Uimitoare contradicţii, nu-i aşa?
O organizaţie din SUA, Natural Solutions Foundation (NSF), a încercat să ocolească blocada OMS şi să trimită în Sierra Leone sticle cu argint coloidal. Expediţiile au fost întoarse din drum de trei ori. În acest timp, oamenii mor şi virusul se extinde către Europa.

Înapoi la listă

2 comentarii la “Argintul coloidal, o soluţie pentru Ebola?

  1. Florian Misoc spune:

    Our ancestors (the Romans) knew what they were doing: using collidal silver to combat and prevent a large number of infectious diseases.
    Great article!!!

  2. Ovidiu spune:

    Pana acum 4-5 5 nici eu nu credeam in teoria conspiratiei ,chair o combatean …..acum sunt sigur ca exista conspiratii in medicina, energie, sustragere de bani,indobitorcire in masa! Doar cina mai are putzina ineligentza ramane neracolat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.