Aur

Aurul te face mai frumos – un impuls pentru ţesutul conjunctiv

Aurul coloidal are o acţiune spectaculoasă asupra ţesutului conjunctiv şi pielii. Discutăm acest efect în contextul unui factor important pentru îmbătrânirea pielii şi a ţesutului: zahărul. Consumul de zahăr în cantităţi mari face ca nivelul de insulină să crească foarte mult. Rezultă de aici un lanţ de reacţii care, în final, influenţează negativ ţesutul conjunctiv şi pielea. Concentraţia de zahăr în sânge creşte, ceea ce duce la lipirea fibrelor de colagen. Cauza acestui fenomen o constituie aşa-numitele AGE-uri (Advanced Glycation End-products), reacţii necontrolate ale zahărului cu proteinele şi lipidele, care produc o întărire a fibrelor de colagen şi fac ca pielea şi ţesutul conjunctiv de pe întregul corp să îşi piardă elasticitatea.

 

Heilen mit Gold

Vindecarea cu aur – aurul coloidal şi alte leacuri cu aur, o foarte interesantă carte scrisă de jurnalista Brigitte Hamann, specializată pe teme de sănătate, carte apărută la editura germană KOPP în anul 2014

 

Consecinţele sunt laxitatea pielii, precum şi înmulţirea şi adâncirea cutelor. AGE-urile se depun în vasele de sânge şi pot produce calcifieri, iar funcţionarea celulelor şi a sistemului de reacţie propriu al corpului este perturbată, lucru care accelerează îmbătrânirea celulelor. Acest proces care are lor între zahăr şi proteine se numeşte »glicaţie«. O glicaţie avansată duce la apariţia de inflamaţii în celule, simptomele fiind, printre altele, mâncărimi pe piele, eczeme şi reacţii alergice.

Cercetările atestă că aurul coloidal are un efect anti-glicaţie. Un studiu realizat în anul 2011 la Universitatea din Seul, Coreea de Sud, poate fi consultat aici:

https://www.researchgate.net/publication/221794610_Anti-glycation_Effect_of_Gold_Nanoparticles_on_Collagen

Un articol referitor la cercetări pe termen lung, care dovedesc o diminuare semnificativă a distanţelor între fibrele ţesuturilor (40 procente) sub influenţa nanoparticulelor de aur, poate fi consultat aici.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1501007/

PS: În săptămâna 30.05.2016 – 03.06.2016 vom lansa un produs nou: Gel cu aur. Acesta va fi disponibil în magazinul nostru online.

Înapoi la listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *