Argint

Ce este argintul coloidal?

1. Compoziţie
Din punct de vedere ştiinţific, argintul coloidal este o dispersie lichidă de argint elementar. Într-o dispersie coloidală, particulele au o dimensiune între 1 nanometru şi 1 micron. Particulele de argint (neutre sau cu sarcină pozitivă) din argintul coloidal au dimensiunea de aproximativ 5 nm, echivalentul a aproximativ 15 atomi.

2. Efect
Particulele de argint încărcate electric (ioni pozitivi) cu dimensiunea specifică dispersiei coloidale au un efect germicid rapid, distrugând peste 600 tipuri cunoscute de microbi (viruşi, bacterii, ciuperci, stafilococi etc.).

3. Cum se produce
Argintul coloidal Salutifer®/Invictus® este produs electrolitic cu surse de tensiune normate, certificate de laboratoare independente din Germania. Pentru a se împiedica formarea de compuşi nocivi ai argintului, se utilizează apă multiplu distilată, până când conductivitatea electrică acesteia ajunge la aprox. 1 microSiemens/cm. Electrozii din argint utilizaţi au puritatea de 99,999%. Puritatea apei şi a argintului din electrozi sunt condiţii absolut necesare pentru obţinerea unui argint coloidal de calitate şi fără compuşi chimici nocivi.

4. Concentraţie
Concentraţia se exprimă uzual în ppm (părţi per milion). Cu alte cuvinte, o concentraţie de 1 ppm argint coloidal înseamnă 1 gram de argint la 1.000.000 grame (1.000 litri) apă. În funcţie de aplicaţie (uz intern uman, dezinfecţie, fitoterapic, grădinărit etc.), argintul coloidal livrat de noi are concentraţii între 25 ppm şi 100 ppm. Concentraţia respectivă este indicată pe ambalaj.

5. Dozare, terapii
Pentru infecţii bacteriene sau virale, se recomandă ca terapie standard administrarea pe care orală de trei ori pe zi a unei doze de argint coloidal de 25 ppm, timp de trei zile. Terapia se continuă cu două administrări pe zi, dimineaţa şi seara, până când se constată îmbunătăţire (de regulă, o răceală dispare însă în 2-3 zile). O doză standard este de 2ml/kg corp. Exemplu: pentru o persoană de 50 kg, o doză înseamnă 100 ml. Înainte de ingerare, lichidul se plimbă prin gură timp de 30-40 secunde, deoarece absorbţia începe de la nivelul mucoaselor. Se bea cu înghiţituri mici, neapărat pe stomacul gol, nu se mănâncă şi nu se bea nimic în următoarea jumătate de oră. Se evită contactul cu plasticul sau cu metalul. Ideal este să se bea dintr-un pahar de sticlă.
Pentru alte aplicaţii, a se vedea descrierea produsului respectiv.

6. Experimente la îndemână

Un experiment foarte uşor de realizat poate consta în observarea dezvoltării mucegaiului (care este o ciupercă) în alimente tratate cu aceeaşi cantitate de apă şi de argint coloidal.
În fotografia de mai jos s-a introdus în două cutii Petri identice aceeaşi cantitate de brânză rasă. În cea din stânga s-a adăugat o cantitate de apă distilată, iar în cea din dreapta aceeaşi cantitate de argint coloidal Salutifer®. Diferenţa constă exclusiv în prezenţa ionilor de argint în cutia din dreapta. Fotografia este realizată după 5 zile. Se observă cum în cutia din dreapta este inhibată formarea de mucegai.

Branza rasa 5 zile

Branza rasa 5 zile

 

Acelaşi experiment ca cel de mai sus, însă cu sos de roşii. Fotografie după 7 zile.

Argint Coloidal Salutifer

Sos de rosii – 7 zile

Efectele argintului coloidal asupra plantelor se pot constata, de asemenea, foarte simplu. Datorită faptului că dăunătorii microscopici sunt distruşi, o floare tăiată sau o plantă în ghiveci trăieşte considerabil mai mult dacă este tratată cu argint coloidal.
În fotografia următoare se observă starea a două garoafe identice după 20 de zile, prima în apă, iar a doua în argint coloidal. Garoafa din vasul cu argint coloidal a consumat de două ori mai mult lichid pe toată durata experimentului.

Argint coloidal Salutifer - Garoafe 20 zile

Garoafe 20 zile

 

O plantă în ghiveci „se simte” foarte bine dacă este tratată cu argint coloidal. Imaginea următoare prezintă două crăiţe identice, după 10 zile în care prima a fost tratată cu apă, iar a doua cu argint coloidal.

Craite 10 zile

Craite 10 zile

 

Un conservant ideal: imaginea următoarea prezintă comparativ câte două caise din aceeaşi cultură, cele din dreapta fiind pulverizate cu argint coloidal de 25 ppm. Imaginea prezintă situaţia după aproximativ 2-3 săptămâni.

Caise 3 saptamani

Caise 3 saptamani

 

În imaginile de mai jos se poate observa efectul conservant al argintului coloidal asupra materiei organice în câteva experimente simple (produsele au fost păstrate în borcane cu argint coloidal de concentraţie 25 ppm timp de 7 luni).

Afine 7 luni

Afine 7 luni

Afine, durata de conservare: 7 luni

Mure 7 luni

Mure 7 luni

Mure, durata de conservare: 7 luni

Afine mure patrunjel leustean 7 luni

Afine, mure, patrunjel, leustean – 7 luni

Afine, mure, frunze de pătrunjel şi frunze de leuştean, durata de conservare: 7 luni

7. Păstrare
Eficacitatea argintului coloidal depinde esenţial de condiţiile de păstrare.
NU ÎN PLASTIC
Ambalajele din plastic sunt improprii pentru argintul coloidal, întrucât plasticul produce electricitate statică prin frecare, ceea ce influenţează dramatic sarcina electrică a ionilor. Argintul coloidal furnizat de noi este îmbuteliat în ambalaje din sticlă farmaceutică sau din sticlă specială, care filtrează spectrul luminii incidente.
NU ÎN METALE
Trebuie evitat contactul cu metale, întrucât particulele de argint au tendinţa de a adera la acestea (de exemplu nu trebuie folosită o linguriţă metalică pentru administrare).
LA TEMPERATURA CAMEREI
Se păstrează la temperatura camerei, nu în frigider.
DEPARTE DE APARATE ELECTRICE
Se ţine la distanţă de surse electrice şi de câmpuri magnetice – la cel puţin 1 metru de aparatele casnice.
EVITAREA EXPUNERII LA LUMINĂ
Lumina este un alt adversar al argintului coloidal. De aceea, argintul coloidal trebuie păstrat în sticle de culoare închisă şi pe cât posibil la întuneric. Cea mai bună protecţie faţă de lumină este oferită de sticla violetă. O parte din produsele noastre se livrează în recipiente din sticlă violetă specială, de fabricaţie elveţiană.
VALABILITATE
Ionii de argint încep să-şi piardă sarcina electrică în mod natural după aproximativ 3 luni de la producerea argintului coloidal. Proprietăţile germicide se menţin încă aproximativ 2 luni.

8. Aspect şi verificare
Aspectul argintului coloidal poate varia între incolor şi gălbui-auriu. Cu ajutorul efectului Tyndall se poate verifica dacă un lichid este coloid. Pentru aceasta, treceţi fasciculul unui laserpointer de jucărie, într-o cameră întunecată, prin două pahare, unul cu apă (eventual distilată), iar celălalt cu argint coloidal. Raza de lumină se va observa mult mai pregnant prin paharul cu dispersia coloidală de argint.

Efectul Tyndall 1

Efectul Tyndall 1

 

Efectul Tyndall (2)

Efectul Tyndall 2

 

9. De ce merită să alegeţi Salutifer®?
Nu producem pe stocuri mari, ceea ce vă garantează că argintul coloidal procurat de la noi este întotdeauna foarte proaspăt, deci cu eficienţă maximă. Livrăm argintul coloidal numai în sticle farmaceutice sau în sticle de culoare închisă, ferindu-l astfel de acţiunea nocivă a razelor solare şi a electricităţii statice.
Marca noastră reprezintă cunoscutul supranume al eroului legendar Hercule:
Salutifer = Tămăduitorul, echivalentul puterii vindecătoare a argintului asupra omului, animalelor şi plantelor

Înapoi la listă

27 comentarii la “Ce este argintul coloidal?

 1. CONSTANTIN spune:

  Asi dori să stiu dacp argintul coloidal are eficentă la o plagă cronică la un picior diabetic care se vindecă foarte greu dacă este si cicatrizantă ?.
  vă multumesc mult.

  1. anca spune:

   Buna ziua,
   Da! Argintul coloidal are efect cicatrizant prin blocarea dezvoltarii coloniilor de microorganisme si stimularea sintezei de colagen. Tinand cond de afectiunea dumneavoastra un rol mult mai puternic in refacerea tesutului si limitarea continutului de glucoza din sange il are magneziul elementar.
   O zi frumoasa!

 2. gabfifla spune:

  Buna ziua!As dori sa stiu daca argintul coloidal ajuta in cistita interstitiala( vezica dureroasa)?

  1. anca spune:

   Buna ziua!
   Cistita interstitiala este o afectiune neclara inca pentru lumea medicala. Poate avea drept cauza o infectie microbiana, prin urmare argintul coloidal poate reduce simptomatologia specifica afectiunii.
   Multa sanatate!

 3. Stelian spune:

  Buna ziua!
  Argintul coloidal are vreo eficienta impotriva afectiunilor sistemului osos(de exemplu gonartroza)?
  Va multumesc.
  Sa auzim numai de bine

  1. anca spune:

   Buna ziua!
   Gonartroza este o afectiune multifactoriala, din acesta cauza va recomandam pentru un cuantum de rezultate benefice, o schema care sa contina atat argint coloidal cat mai ales magneziu elementar. Pentru a intelege raspunsul nostru va rog sa cititi articolele publicate pe site-ul salutifer.ro (https://93.113.174.251/~salutife/magneziul-si-osteoporoza)
   Multa sanatate!

 4. Elena Coman spune:

  Poate trata infectia cu Pioceanic?

  1. anca spune:

   Draga Elena,
   Microorganismul mentionat este foarte rezistent la antibiotice. Nu sunt studii care sa evidentieze rezistenta miocroorganismului la argint, exista posibilitatea ca acesta sa fie mai extrem de sensibil la argintul coloidal. In sprijinul celor mai sus mentionate vin studii clinice epidemiologice efectuate pe alte microorganisme rezistente la antibiotice. Te rog citeste articolul https://93.113.174.251/~salutife/argintul-coloidal-si-rezistenta-la-antibiotice/
   Numai bine!

 5. Lorena spune:

  Buna ziua!
  In cazul dermatitei seboreice pe scap, are efect?
  Multumesc ,o zi buna!🤗

  1. anca spune:

   Draga Lorena,
   Dermatita seboreica poate avea drept cauza un deficit hormonal si/sau metabolic. In cazul tau, raspunsul este unul cat se poate de clar, magneziul elemental regleaza atat ritmul metabolic cat si secretia normala a majoritatii hormonilor. Te rog citeste articolul https://93.113.174.251/~salutife/magneziul-si-somnul/.
   Numai bine!

 6. Maria spune:

  Bună ziua! În cazul bronşiectaziei aparute ca urmare a unei infecții cu clepsiela ce efect are argintul coloidal?

  1. anca spune:

   Draga Maria!
   Daca citesti cu atentie articolele publicate ex. Argintul coloidal – alternativă în lupta cu bacteriile rezistente la antibiotice | Argint Coloidal – antiseptic si antibiotic natural | o sa gasesti singura raspunsul la intebare. Genul Klebsiella este un microorganism foarte greu de stapanit dar asa cum scrie si in articol, studiile experimentale au dovedit ca argintul coloidal reprezinta o alternativa eficienta in lupta cu microorganismul mentionat.

 7. Mirela spune:

  Buna ziua. Argintul coloidal ajuta in candidoza digestiva/intestinala? Se poate administra si la copil mic de 1 an? Multumesc.

  1. anca spune:

   Draga Mirela!
   Candidoza este o infectie cu o ciperca care poate creste in tubul digestiv, piele dar si la nivelul mucoaselor. Candidoza apare pe un fond slab de imunitate sau ca urmare a unor deficiente metabolice. Pentru ca nu se cunoaste cu exactitate distributia si efectele coloidalelor la copilul mic – NU RECOMANDAM administrarea de coloidale la copil mic.
   Numai bine!

 8. Alexandra spune:

  Buna ziua, Argintul coloidal ajuta in cazul reumatismului manifestat prin dureri articulare, dureri ale oaselor, inflamatii articulare? Mentionez ca este vorba despre o persoana de 57 de ani, de sex feminin. Daca da, atunci cu ce concentratie de argint (ppm) ar trebui sa fie solutia administrata? Ar putea exista efecte adverse in cazul in care persoana se afla la menopauza? Aveti vreo recomandare de tratament? Multumesc frumos!

  1. anca spune:

   Draga Alexandra!
   Din cele mentionate, reiese ca problemele osteo-articulare sunt asociate menopauzei. In acest caz iti recomandam magneziu elemetal, care are mult mai multe beneficii, in cazul persoanei mentionate in mesajul tau. In articolele citate mai jos o sa gasesti informatii de interes si valoroase legate de anumite procese care apar ca urmare a varstei si cum magneziul elemental le poate ajusta starile de disconfort;
   https://93.113.174.251/~salutife/magneziul-patologiile-cardiovasculare-si-bolile-metabolice-legate-de-varsta/
   https://93.113.174.251/~salutife/magneziul-si-procesul-de-imbatranire/
   https://93.113.174.251/~salutife/magneziul-si-osteoporoza/
   Numai bine!

 9. Bucur Mihaela spune:

  Pentru E.coli rezistent la antibioticile orale are efect produsuldv?si in ce doze se poate lua ,adult de 75 kg?

  1. anca spune:

   Buna ziua!
   E. coli este o bacterie care se adapteaza destul de repede la antibiotice, in schimb studiile, prezentate de noi (https://93.113.174.251/~salutife/argintul-coloidal-si-rezistenta-la-antibiotice/) au aratat ca argintul coloidal reprezinta o alternativa eficienta in lupta cu acest microorganism.
   Numai bine!

 10. Adriana spune:

  Buna ziua,

  Am un ulcior pe care nu reusesc sa-l tratez cu picaturi oftalmice sau cu unguente. Este bun argintul coloidal? Cum se trateaza? comprese sau picaturi in ochi?

  1. anca spune:

   Draga Adriana!
   Orjeletul sau ulciorul asa cum este denumit in practica populara poate avea foarte multe cauze, mediul toxic si alergen, produsele cosmetice sau o igiena necorespunzatoare a ochiului. Inainte de a urma tratamentul cu unguente si picaturi ai fost consultata de un medic oftalmolog? Dupa cum am amintit in cateva din articolele publicate, argintul coloidal reprezinta un bun aliat in lupta cu microorganismele patogene. Rezumand si in cazul tau daca este vorba de orjelet si nu de altceva poate da rezultate bune compresele sterile cu argint coloidal sau varianta spray a produsului.
   Multa sanatate!

 11. dan spune:

  buna ziua cui ma adresez sa imi zica daca este bine sau nu sa folosesc acest produs si cat timp sa il folosesc

  1. anca spune:

   Buna ziua,

   Pentru mai multe detalii ne puteti contacta:
   telefonic 0770994611
   e-mail contact@93.113.174.251

 12. Irina B spune:

  Buna ziua. Imi puteti spune,va rog,daca o persoana de 75 ani,cu implant cardiac,cu radioterapie pt prostata ( in urma cu aprox 3 ani ),colecistopat ( din tinerete) si coxartroza,poate folosii argintul coloidal ? Multumesc mult.

 13. Mary spune:

  Buna ziua!Argintul coloidal ajuta si in papilomatoza orala?Multumesc!

 14. Doresc o informare privind cancerul bucal,am dat cu argint coloidal 77pm ,am constatat că numai miroase ,adică are necroza ,în timp își face efectul,adică e bun sa mai cumpăr,se si degenereze locul unde are tumoara

  1. Salutifer spune:

   Buna ziua,
   Pentru informatii sunati la 0770994611

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *