Argint

Cum se fabrică argintul coloidal

Un generator de argint este format dintr-o sursă care aplică o tensiune electrică, având o caracteristică specială, pe doi electrozi din argint pur care se introduc în apă distilată. Unul din electrozi funcţionează ca anod (polul pozitiv), celălalt este catodul (polul negativ). Curentul format generează, pe lângă desprinderea de particule de argint (Ag0), ioni de argint cu sarcină electrică pozitivă (Ag+). La catod se formează hidrogen gazos, iar electronii necesari acolo sunt înlocuiţi de anod când se formează Ag+.

„Când un curent electric trece prin argint, unii atomi de argint pierd un electron la suprafaţa de contact cu apa şi sunt transformaţi, astfel, în ioni. Argintul metalic nu este solubil în apă, însă ionii de argint sunt, astfel încât aceştia se distribuie pur şi simplu în apă şi produc o soluţie ionică de argint. Acesta este procesul de electroliză. Prin procesul de electroliză, unii ioni preiau un electron în imediata apropiere a anodului din curentul electric şi redevin astfel atomi neutri. Aceşti atomi sunt atraşi de alţi atomi similari prin forţa Van der Waals şi formează astfel mici particule metalice. Prin electroliză se formează, astfel, atât ioni cât şi particule.“ (Key şi Maas 2000)

Cationii cu sarcină electrică pozitivă migrează spre polul negativ (catod) unde preiau electroni, iar anionii cu sarcină electrică negativă migrează spre anodul încărcat pozitiv. Acolo unde sunt prezenţi atât cationi cât şi anioni, ei au tendinţa de a-şi compensa reciproc sarcinile electrice. Dacă în soluţie nu există săruri, ionul pozitiv de argint (Ag+) se combină cu un gruparea hidroxid, încărcată electric negativ (OH). Dacă se adaugă o sare, de exemplu sare de bucătărie (NaCl), se formează clorură de argint, lucru care se recunoaşte după formarea unui nor alb. Dacă faceţi însă acest experiment, nu trebuie să mai beţi soluţia rezultată. După autorul Franck Key (conferinţă la Jefferson, 2003), constanta de solubilitate pentru hidroxid de argint este 1,52 x 10-8. Acest lucru înseamnă că într-un litru de apă pură (fără aditivare cu săruri) se pot dizolva 9,2 x 1022 ioni de argint.

Cu un generator corespunzător, oricine are posibilitatea de a-şi crea propria „clinică privată“. Dacă acum câţiva ani era aproape imposibilă cumpărarea unui asemenea aparat, astăzi se pot cumpăra generatoare cu mai puţin de 200 Eur. În cazul argintului produs cu generatoare de argint, pentru a face distincţia faţă de termenul nu chiar perfect ştiinţific „argint coloidal”, unii autori au introdus noţiunea de „argint izolat”.

Ca recomandare de precauţie, este deosebit de important ca aparatele să fie normate, iar vânzătorul să poată garanta că ele produc o cantitate bine definită de argint coloidal. Aşadar, la cumpărarea unui generator de argint, acordaţi o mare atenţie seriozităţii ofertantului. Este necesar ca de la acesta să puteţi procura şi electrozi de schimb cu gradul de puritate 999. Nu utilizaţi în niciun caz electrozi care conţin şi alte materiale.

 

[ox_table]

Catod (minus) Anod (plus)
Un ion de argint (Ag+) şi un electron (e) formează un atom de argint (Ag0) (= reducerea (cat)ionului de argint la un atom de argint)

O moleculă de apă (H2O) este divizată într-un proton (H+) şi o grupare hidroxid (OH)

Doi protoni (2H+) şi doi electroni (2e) formează o moleculă de hidrogen (H2)

Din doi ioni hidroxid (2OH) şi doi ioni de argint (2Ag+) se formează o moleculă de oxid de argint (Ag2O) şi o moleculă de apă (H2O)

Un atom de argint (Ag0) este divizat într-un ion de argint (Ag+) şi un electron (e) (= oxidarea atomului de argint la un (cat)ion de argint)

Din patru grupări ionice de hidroxid (4OH) se formează o moleculă de apă, o moleculă de oxigen (O2) şi patru electroni (4e)

 

 

 

 

[/ox_table]

www.salutifer.ro (după un material de Josef Pies)

Înapoi la listă

3 comentarii la “Cum se fabrică argintul coloidal

  1. ceci spune:

    buna ziua ,eu ma aflu in UK AS dorii va rog frumos sa mi spuneti de unde pot cumpara(sursa sigura) un astfel de ap( cu electrozi de puritate 99.9) care sa mi creeze arg coloidal(in casa ca de altfel ap pt distillarea apei.VA MULTUMESC DIN SUFLET

  2. Cristina spune:

    Va rog sa imi lasati in mesaj pt domnul din UK. Am nevoie as argint coloidal si locuiesc si eu in uk. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *