Argint

Îngrijirea plantelor de apartament cu argint coloidal

Aşa cum se întâmplă oamenilor sau animalelor, după lunile reci ale iernii, plantele de apartament devin foarte vulnerabile în contact cu anumite bacterii sau ciuperci şi ajung să se îmbolnavească. Substanţele chimice folosite pentru combaterea bolilor plantei au miros neplăcut şi sunt, de cele mai multe ori toxice atât pentru om sau animale, cat şi pentru planta pe care dorim să o salvam.

Un remediu natural, folosit tot mai mult în ultima perioada în Europa şi SUA, argintul coloidal Salutifer contribuie la consolidarea capacităţii de apărare a plantelor, luptând cu succes împotriva a peste 650 de bacterii, virusuri şi ciuperci care ataca organismele vii. Atunci când argintul coloidal intră în contact cu organisme unicelulare dăunătoare, blochează îndeplinirea unor funcţii vitale ale acestora, distrugându-le.

Cum procedaţi?

În apa cu care se uda plantele, se dizolva argint coloidal în proporţie de 1:50. Astfel, o cantitate de 100 ml ajunge pentru 5 litri de apă.

În paralel cu tratamentul prin udare, argintul coloidal se pulverizează pe frunzele plantelor pentru distrugerea agenţilor patogeni. Este de preferat ca pulverizarea să se realizeze seara, deoarece pelicula de argint coloidal este sensibilă la lumină.

Argintul coloidal poate fi folosit cu succes şi pentru distrugerea agenţilor patogeni din răsaduri. Diluaţi în proporţie de 1:50 în apa cu care se udă plantele 1 litru argint coloidal la 50 litri apă).

Foto: Daria Shevtsova, Pexels

Înapoi la listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *