După cum aflăm din scrierile vechi, argintul a fost utilizat în urmă cu milenii, în Egiptul antic, mai târziu în Grecia, Roma, Persia, India şi China, în scopuri terapeutice .
Chiar Paracelsus utiliza argint pentru eliminarea mercurului toxic din organism, iar Sfânta Hildegard din Bingen descria avantajele terapeutice ale argintului în afecţiuni cu sunt tusea şi formarea de mucoase.
Utilizarea argintului în scop terapeutic are o tradiţie foarte îndelungată; argintul mărunţit cu tot felul de plante medicinale a fost folosit împotriva turbării şi a altor afecţiuni.
Cu mult timp înainte să existe frigidere, se puneau monede de argint în lapte pentru conservarea acestuia, pentru a inhiba în acest mod formarea bacteriilor de fermentaţie.
Medicina ayurvedică foloseşte din moşi strămoşi argintul coloidal în combinaţie cu cenuşa împotriva inflamaţiilor, problemelor cu ficatul şi pentru întinerire.
Este deja un fapt cunoscut de 3000 de ani că apă ţinută în vase de argint îşi păstrează prospeţimea un timp mai îndelungat.
În secolul al XIX-lea, argintul coloidal era un produs utilizat curent în medicină.
Primele cercetări moderne, ştiinţifice, asupra argintului coloidal ca medicament au avut loc la începutul secolului al XX-lea. Presa de specialitate, cum ar fi British Medical Journal, Lancet sau Journal of the American Medical Association au reacţionat cu entuziasm şi nimeni nu s-a gândit la contrareacţia industriei farmaceutice.
Aceasta descoperea tocmai în acel moment antibioticele şi patenta penicilina.
În plus, pentru că metodele utilizate în acea vreme pentru producţia argintului coloidal erau foarte scumpe, atenţia publică s-a deturnat de la argintul coloidal spre penicilină, presupunându-se în mod eronat că medicina se îndreaptă spre o metodă progresistă şi, implicit, considerată mai bună de distrugere a bacteriilor.
Argintul coloidal a trecut astfel în uitare, medicamentele sintetice luând locul acestuia şi eliminându-l de pe piaţă.
Până în zilele noastre, argintului coloidal îi merge tot aşa cum a mers an de an multor substanţe naturale foarte eficiente şi fără efecte secundare:
în ciuda superiorităţii lor la capitolul efect, ele sunt denigrate şi eliminate de pe piaţă cu toate mijloacele de către giganţii din industria farmaceutică, pentru a netezi calea propriilor produse medicamentoase, bogate în efecte secundare, sintetice şi deci patentabile.
După ce antibioticele au căpătat o tentă foarte negativă în ochii publicului şi terapeuţilor din cauza rezistenţei tot mai puternice şi numeroaselor efecte secundare, iar Internetul a intrat în casele oamenilor ca un adevărat mediu „necenzurabil”, împreună cu un schimb tot mai intens de informaţii între persoane din toată lumea aflate în căutare de ajutor şi de informaţii, metodele tehnice de producere a argintului coloidal au devenit considerabil mai convenabile şi argintul coloidal revine în câmpul de interes, cunoscând actualmente o adevărată renaştere.
Sursa: http://www.kolloidales-silber-info.com/
Foto: pxhere.com