Sănătate

Oboseala cronică – concept sau boala secolului ?

Oboseala cronică este definită ca un ansamblu de reacții tranzitorii psiho-emoțional și fizice. Oboseala cronică ocupă un loc fruntaș în rândul afecțiunilor catalogate drept ʺbolile secoluluiʺ cu o prevalență de aproximativ 10-15% în rândul subiecților tineri activi din punct de vedere fizic și psihic. În general, oboseala cronică apare ca urmare a deficitului sumativ în ore de odihnă sau are drept cauză diferite patologii; neurologice, gastro-intestinale, hepatice, renale, cardiovasculare sau metabolice. Din punct de vedere medical sindromul de oboseală cronică este inexplicabil, etiologia sa fiind prost înțeleasă, iar din aceste cauze nu există un tratament terapeutic eficient pentru acesta. Datele experimentale efectuate pe modele clinice sugerează o legătură directă între fenomenul de stres oxidativ și oboseală cronică.
În diferite condiții experimentale oboseala cronică a fost asociată cu modificarea semnificației  biologice a biomarkerilor pentru fenomenul de stres oxidativ. Alte studii efectuate pe animale de laborator sau pe subiecți umani, au arătat că simptomatologia oboselii cronice se corelează cu creșterea nivelului sangvin al biomarkerilor de stres oxidativ, cum ar fi malonildialdehida și glutationul redus. În lumina rezultatelor experimentale prezentate anterior, pentru a limita sau elimina efectele induse de oboseala cronică se impune un control al consumului de compuși cu efect antioxidant.
Wellnessium reprezintă o formulă naturopată concepută după cele mai noi studii experimentale și care prin principiile active poate acționa asupra tuturor sistemelor folosite drept țintă de către oboseala cronică. În articolele ce urmează a fi publicate, o să tratăm, probând cu studii experimentale, fiecare principiu activ și implicațiile acestuia în limitarea efectelor induse de oboseala cronică.

Dr. Marius Radu

Colaborator Salutifer

 Comandă Wellnessium aici.

Înapoi la listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *