Evenimente

Salutifer, pentru o şcoală mai curată

Noi suntem convinşi că o lume mai curată este o lume mai bună, mai sănătoasă, iar un viitor mai curat începe prin curăţenia celor mici. În acest sens, compania noastră, în colaborare cu mai multe instituţii şcolare, va lansa un program destinat prevenţiei bolilor care pot apărea în comunităţile de copii. Cadrele didactice care vor participa la programul nostru vor primi în mod gratuit argintul coloidal şi vor fi iniţiate în modul de folosire al acestuia.
Nu suntem la prima iniţiativă de acest tip. În sezonul rece 2012–2013, am utilizat experimental, cu acordul părinţilor şi al cadrelor didactice, argint coloidal într-o unitate şcolară din Braşov, în perioada unei epidemii de scarlatină. Pe palmele micuţilor elevi s-a pulverizat argint coloidal la revenirea din fiecare pauză. De la începerea experimentului nu s-a mai înregistrat nicio îmbolnăvire în rândul copiilor. Ne dorim ca şi în sezonul rece 2014-2015 să obţinem performanţa zero îmbolnăviri.

Argint coloidal copii 1

Produsul folosit este Silver Clean – 50 ppm. Previne apariţia de boli şi răspândirea germenilor, conferind un aspect general de curăţenie.
Mânerele uşilor, capacele de WC, rosturile din faianţă şi gresie reprezintă tot atâtea locuri din încăperi, preferate de bacterii sau alte tipuri de microbi. Înainte de a face apel la mijloace chimice, argintul coloidal este o alternativă mult mai interesantă. Pulverizarea în aer duce la distrugerea microbilor din incintă, împiedicându-se astfel propagarea microorganismelor patogene.

Argint coloidal copii 2

Avantajele argintului coloidal faţă de substanţele dezinfectante clasice sunt:
1. Spectrul larg de acţiune antimicrobiană. În experimentele de laborator, argintul coloidal a anihilat practic orice microb cu care a fost pus în contact.
2. Lipsa oricărui risc de toxiciate. Argintul coloidal este utilizat în mod frecvent şi pentru tratamente de uz intern şi dermatologice.

Pentru  dezinfectarea  suprafeţelor:
După curăţarea temeinică, suprafeţele se pulverizează cu argint coloidal 50 ppm.
Apariţia mucegaiului, de exemplu, pe o suprafaţă astfel tratată va fi inhibată
pentru o perioadă de 6-12 luni.

Actualizare ianuarie 2021: vechiul produs Silver Clean, care nu se mai fabrică, a fost înlocuit cu produsul perfecţionat Gel Compelx cu Argint.

Înapoi la listă

Un comentariu la “Salutifer, pentru o şcoală mai curată

  1. olga spune:

    buna imi spuneti va rog la un copil de 4 ani si 5 luni greutate 25 kg pt caile respiratorii si sinusita cata cantitate de argint coloidal trebuie sa folosesc si de cate ori pe zi multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *