Argint

Se poate utiliza argintul coloidal şi pentru plante?

Legume mai sănătoase cu argint coloidal

Argintul coloidal se poate utiliza împotriva agenţilor patogeni (bacterii, virusuri, ciuperci) şi la plante. Se pulverizează pur şi simplu pe frunze şi se adaugă în apa cu care se udă rădăcina. Se pot creşte astfel legume sănătoase şi rezistente fără a folosi o mulţime de chimicale toxice sau se pot aplica tratamente de sănătate plantelor de apartament. În literatură se recomandă o linguriţă de argint coloidal (de 20–30 ppm) la un litru de apă.
Unii oameni îşi pulverizează salata sau alte alimente cu argint coloidal, pentru a le păstra prospeţimea un timp mai îndelungat.
Adăugaţi câteva picături de argint coloidal în vaza de flori sau pulverizaţi florile dumneavoastră tăiate cu acesta. Veţi constata că vă veţi bucura de ele un timp mai îndelungat. Tot mai mulţi florari constată din experienţă că folosirea argintului coloidal este foarte rentabilă. Cu ajutorul argintului coloidal, ei economisesc mulţi bani pentru produse fitofarmaceutice şi de menţinere a stării proaspete (pentru florile tăiate).
Este plăcut să constaţi că se poate renunţa tot mai mult la pesticidele chimice, în condiţiile în care eficienţa foarte largă a argintului coloidal şi-a spus un cuvânt decisiv.
Încă un sfat util în acest context: pulverizaţi plantele cu argint coloidal pe cât posibil numai la crepuscul. Acest lucru este valabil nu doar pentru că plantelor nu le merge întotdeauna bine în condiţii de soare foarte intens (inclusiv în cazul pulverizării cu apă simplă), ci şi pentru că argintul coloidal este mai puţin rezistent la lumină.

Josef Pies
Immun mit kolloidalem Silber

Foto: João Jesus, Pexels

Înapoi la listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *