Evenimente

Tematica argintului coloidal la Conferinţa Anuală de Ştiinţă şi Tehnologie din Grecia pentru tineri cercetători

În perioada 4-6 martie 2016 va avea loc The 5th Anatolia College Science & Technology Annual Conference (ACSTAC), care se va desfăşura in Salonic, Grecia. România va fi reprezentată anul acesta de două eleve din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, judeţul Cluj: Pop Georgeta şi Costanţea Alexandra.

Proiectul lor se numeşte „Colloidal Silver- Redescovering the Nanotechnology of the Past” („ Argintul Coloidal – Redescoperind Nanotehnologia Trecutului”). Ideea a venit de la aplicaţiile argintului coloidal, despre care au auzit că poate fi o importantă sursa de tratament şi un înlocuitor a multor substanţe sintetice, pe care le folosim zi de zi. Nu s-au mulţumit doar să audă aceste lucruri, ci au vrut să demonstreze că, intr-adevăr, argintul coloidal poate fi o substanţă benefică pentru oameni.

Au apelat la noi anul trecut în mai, cerând ajutor pentru experimente, în sensul ca le-am oferit argint coloidal marca Salutifer pentru a putea pune în practică ideile lor de cercetare şi, de asemenea, informaţii utile.

Elevele au realizat patru experimente bazate pe: creşterea plantelor, conservarea florilor, tratament împotriva Antracnozei la struguraşi şi dezinfectarea apei. Pentru fiecare experiment au avut probe martori şi probe experimentale pentru a putea observa diferenţele.

Fig.1: Experiment 1 Plantele tratate cu AC sunt cele marcate

 

111213

 

Fig. 2: Experiment 2 Trandafir roz deschis (doar apă), roz închis (apă cu argint coloidal)

2122
23

 

Fig. 3: Experiment 3 Evoluţia struguraşilor afectaţi de antracnoză înainte şi după ce au fost trataţi cu argint coloidal

3133

Fig. 4: Experiment 4 Microorganismele identificate şi numărul lor în apă înainte şi după ce a fost introdus argint coloidal

41

42

Rezultatele experimentelor au fost:

  1. Bacteriile din apă mor într-un timp foarte scurt după ce am introdus o anumită cantitate de argint coloidal.
  2. Boli ale plantelor precum antracnoza pot fi prevenite şi combătute daca le stropim cu argint coloidal.
  3. Creşterea plantelor poate fi accelerată daca li se administrează AC.
  4. Durata de viaţă a florilor din vaze poate fi prelungita cu cel puţin două zile dacă introducem mici cantităţi de AC în apă.

Ele doresc să duca mai departe cercetarea pentru a face cunoscute proprietăţile argintului coloidal şi a arăta că avem la îndemână alternative care nu prezintă un pericol pentru noi şi mediu, dacă sunt folosite cu bună ştiinţă.

Cu acest scop, vor participa la Conferinţa Anuală de Ştiinţă şi Tehnologie de la Colegiul Anatolia, Salonic, Grecia, unde îşi vor prezenta proiectul în faţa unui juriu internaţional. La această conferinţă vor fi prezentate proiecte din mai multe ţări pe domenii precum: biologie/medicină, matematică, informatică, fizică etc. Pe lângă prezentarea lucrării, elevii vor lua parte la workshop-uri şi dezbateri, pentru a aprofunda subiectele expuse.

51 52 53 54

 

 

 

 

Înapoi la listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *