Dacă vi s-ar spune că doar prin adăugarea unui singur supliment la regimul dumneavoastră zilnic vă veţi îmbunătăţi viaţa într-un timp foarte scurt, de ordinul secundelor? Sună exagerat, nu-i aşa? Este de înţeles.
Însă chiar aşa este. Aportul suplimentului pe această cale va dura şi va funcţiona în interval de secunde. Încă de la prima utilizare veţi sesiza îmbunătăţiri semnificative ale funcţiilor fizice, iar din acest moment totul va merge mai bine!
Magneziul este un mineral cu calităţi incredibile şi cu o lungă listă de beneficii asupra organismului uman. Vă prezentăm mai jos o listă cu cele 10 beneficii considerate de noi ca fiind cele mai importante. Trebuie să spunem că selectarea acestora şi restrângerea listei la numai 10 nu a fost deloc o treabă uşoară!
Magneziul este responsabil pentru mai mult de 700 funcţii esenţiale care se derulează în organismul dumneavoastră chiar în acest moment. Citind în continuare veţi învăţa cum vă ajută administrarea unei cantităţi suficiente din acest important nutrient să aduceţi imediat o îmbunătăţire în viaţa dumneavoastră. Să începem:
1. Este un ajutor natural pentru somn
Toată lumea are nevoie de somn şi, din fericire, magneziul este un ajutor cantitativ şi calitativ în acest sens. Menţinerea unui nivel adecvat al acestui mineral esenţial impulsionează receptorii GABA din creier, care au rolul de a ajuta la „deconectarea“ creierului în fiecare noapte. Încă din prima zi de la creşterea nivelului de magneziu veţi începe să aveţi un somn mai profund şi mai odihnitor.
2. Intensifică faza somnului în care se produc visele
Ajutându-vă să dormiţi mai profund în fiecare noapte, magneziul creşte frecvenţa viselor. Atunci când treceţi printr-un somn profund şi odihnitor, creierul dumneavoastră are capacitatea de a trece în a 5-a etapă a somnului, etapa somnului MRO, adică a mişcării rapide a ochilor. Etapa MRO este cea în care se produc visele. Dincolo de a fi un indicator al calităţii somnului, visele sunt importante şi pentru procesarea experienţelor emoţionale nerezolvate, devenind astfel o funcţie esenţială. Aşadar, magneziul vă ajută să vă împrieteniţi din nou cu Moş Ene!
3. Este un stimulent energetic
Magneziul joacă un rol important în transformarea glucozei în energie. Când nivelul acestui mineral este scăzut, acest proces încetineşte semnificativ, iar ritmul cardiac şi aportul de oxigen creşte, provocând epuizare. Pentru a creşte rezistenţa la oboseală, este important să vă asiguraţi un nivel adecvat al magneziului. Iar dacă duceţi o viaţă sportivă sau sunteţi foarte ocupat, veţi descoperi că suplimentarea cu magneziu este absolut necesară.
4. Calmează durerile musculare
Deficitul de magneziu poate intensifica durerile şi tensiunea musculară, însă prin menţinerea unui nivel corespunzător al acestui nutrient ajutaţi muşchii să se relaxeze şi să fie mai flexibili. Un studiu clinic arată că doar 500 mg de gluconat de magneziu ajută rapid la relaxare şi la reducerea spasmelor musculare. Imaginaţi-vă posibilitatea de a calma durerile într-un mod natural şi de a rezolva problema din rădăcină, în loc de a vă baza pe nenumărate medicamente
5. Ajută la durerile articulare
Magneziul este unul dintre cele 18 minerale care joacă un rol major în sănătatea articulaţiilor dumneavoastră, calmând inflamaţiile care pot cauza dureroasele anchilozări ale articulaţiilor. Printr-un aport suplimentar cu acest mineral esenţial, veţi facilita mobilitatea articulaţiilor şi se vor reduce inflamaţiile care pot produce anchilozarea. De cele mai multe ori, consumatorii relatează după utilizarea magneziului o revenire a mobilităţii şi o reducere a durerilor. Puteţi termina cu loţiunile medicamentoase, puteţi scăpa de analgezice şi vă puteţi simţi mai bine, într-un mod natural; o situaţie din care aveţi numai de câştigat.
6. Hidratează pielea
Este un beneficiu interesant care surprinde o mulţime de oameni: magneziul are efecte pozitive asupra pielii şi aspectului ei. Acest lucru se datorează faptului că este un electrolit, având rol important în menţinerea hidratată a celulelor. Dacă aveţi un nivel de hidratare adecvat, pielea dumneavoastră capătă un aspect tineresc. Magneziul Transdermic SALUTIFER are un impact mai direct asupra pielii dumneavoastră, susţinut şi de prezenţa magneziului elementar din formulă. Veţi beneficia astfel, în plus, şi de o soluţie naturală de îngrijire a pielii, una extrem de eficientă.
7. Ajută la instalarea unei tensiuni arteriale sănătoase
Deşi nu considerăm că magneziul poate înlocui prescripţiile medicale, el este un ajutor în menţinerea unei circulaţii normale a sângelui, lucru care se regăseşte într-o tensiune arterială aflată între limite normale. Probabil că acest fenomen este legat de efectele pozitive ale magneziului asupra musculaturii (inclusiv a inimii). Medicul dumneavoastră ar putea avea un şoc atunci când vă prezentaţi la următorul control general.
8. Echilibrează nivelul de calciu
Menţinerea unui raport potrivit între magneziu şi calciu este imperativă pentru o stare bună a sănătăţii; dacă organismul are prea mult dintr-unul din aceste minerale, pot apărea probleme musculare şi de funcţionare a articulaţiilor. Mulţi adulţi au un nivel prea ridicat de calciu în organism, ceea ce probabil a făcut ca multe suplimente cu calciu să fie corelate cu probleme de cardiace şi circulatorii. Menţinerea unui nivel potrivit al magneziului în organism poate ajuta la corectarea acestui dezechilibru. Un nivel echilibrat al calciului contribuie, de asemenea, la starea bună de sănătate a oaselor. Rezistenţa oaselor şi mobilitatea dumneavoastră sunt determinate în cel mai înalt grad de interacţiunea corectă între acest mineral şi organism. Prea puţin calciu – oasele îşi pierd rezistenţa şi sănătatea. Prea mult calciu – articulaţiile se pot anchiloza şi pot apărea dureri.
9. Calmează în stări de stres
Magneziul are acţiune regulatoare asupra sistemului nervos şi poate ajuta în prevenirea stresului, anxietăţii, nervozităţii, agitaţiei şi iritabilităţii. De asemenea, magneziul are un impact pozitiv asupra sănătăţii inimii şi arterelor, un lucru important pentru orice s-a confruntat regulat cu stări de stres.
Pe parcursul perioadelor de stres extrem sau anxietate, magneziul este solicitat de organism în cantităţi mari. Acesta este un mineral care calmează în mod natural musculatura şi sistemul nervos, motiv pentru care o mulţime de oameni suferă de crampe musculare când au deficit de magneziu. În mod similar, când stresul duce la reacţii fizice (cum ar fi în cazul atacurilor de panică), deficitul de magneziu poate fi cel puţin o parte din cauză. Aceste reacţii epuizează şi mai mult mineralul din corp, făcând ca suplimentarea să devină şi mai importantă. Se poate intra astfel într-un ciclu continuu, din care puteţi ieşi printr-o simplă suplimentare cu magneziu. Uneori, o singură utilizare a acestui puternic mineral este suficientă pentru ca persoana afectată să simtă că greutatea i se ridică de pe umeri.
10. Accelerează funcţionarea creierului
Un nivel scăzut de magneziu poate cauza stres extrem şi epuizare asupra creierului. Aşadar, un aport suplimentare de magneziu într-o doză potrivită poate accelera funcţionarea creierului dumneavoastră. Oamenii care îşi administrează zilnic magneziu relatează o senzaţie similară cu o ceaţă care li se ridică de pe minte, experimentând abilităţi cognitive mai puternice printr-o simplă suplimentare cu acest mineral esenţial în rutina de zi cu zi. Aveţi examene în curând? Sau poate aveţi la serviciu un proiect deosebit de important la care lucraţi? Poate că magneziul vă oferă exact avantajul necesar pentru a obţine cele mai bune rezultate!
Aşadar…
Cum vă asiguraţi un aport suficient de magneziu?
Magneziul este esenţial pentru atât de multe funcţii cheie. Prin urmare, cum vă asiguraţi că organismul dumneavoastră are suficient magneziu?
Ei bine…
Presupunem că ne asigurăm magneziul din alimentaţie. Peste 75% din adulţi au deficit de magneziu.
Dacă vă situaţi în această categorie, este important să ştiţi un lucru:
alimentaţia nu este suficientă.
Solul din care se produc alimentele este deposedat de nutrienţi din următoarele cauze:
- Ploi acide
- Rotaţie a culturilor deficientă
- Exploatarea continuă sau aproape continuă a pământului
Ştiţi ce se întâmplă când solul tinde să-şi piardă toate calităţile? Este fertilizat cu substanţe care conţin azot, fosfor şi potasiu, dar magneziul este omis cu desăvârşire!
Dacă doriţi o modalitate simplă prin care să vă asiguraţi necesarul zilnic de magneziu,…