Afectiuni la animale
Argintul coloidal este un ajutor pentru animalele bolnave în aceeaşi măsură ca şi pentru oamenii bolnavi şi se utilizează intens în medicina veterinară. Despre tratamentele aplicate animalelor bolnave au apărut în ultima vreme nenumărate relatări. Pe diferitele forumuri de pe internet având animalele ca tematică sunt descrise tot mai multe succese în tratamente. În cazul majorităţii animalelor, argintul coloidal se poate utiliza şi ca agent de îngrijire cu efect antiseptic. Tratăm animalele noastre de curte (pisici, papagali, arici) şi cele din vecinătate (iepuri, câini, cai, capre) exclusiv cu argint coloidal.
Până în prezent există informaţii despre tratarea cu argint coloidal pentru următoarele animale:
Insecte: albine
Amfibii: broaşte şi tetrapode amfibiene
Reptile: şopârle, şerpi
Rozătoare: chinchilla, iepuri, iepuri de casă, iepuri pitici, cobai, şobolani, şoareci
Rumegătoare: bovine, oi, capre
Cabaline: ponei, lame, cămile
Păsări cântătoare: canari, piţigoi
Papagali
În plus, pe internet se găsesc şi numeroase alte relatări despre tratamente aplicate pe struţi, căprioare, cerbi şi diverse alte animale sălbatice din crescătorii îngrădite, precum şi despre tratamente pe lame şi cămile, cu rezultate pozitive.
Deşi argintul coloidal se administrează animalelor, din motive practice, prin intermediul apei de băut, cel mai bine este ca administrarea să se realizeze fără diluare. Acest lucru este însă posibil numai pentru unele animale de casă docile sau pentru animale mici. În cazul animalelor mari sau sălbatice, administrarea directă eşuează practic întotdeauna.
Amestecarea argintului coloidal în hrană nu o considerăm ca fiind optimă, deoarece argintul coloidal îşi pierde relativ repede eficienţa în acest caz. Uneori însă, aceasta este unica posibilitate.
Experienţă suficientă avem cu următoarele animale şi cu afecţiunile/simptomele enumerate mai jos, pentru care argintul coloidal se poate utiliza relativ neproblematic.
Pentru cai în caz de abces şi eczeme, oftalmie, ariceală, puncte de frecare de la şa, bătături, împotriva streptococilor, în caz de vătămări bucale, probleme la copite, răni cronice şi răni de muşcătură.
Pentru rumegătoare, în special vaci de lapte, în caz de inflamaţie a ugerului sau de vătămări.
Pentru pisici şi câini, în caz de rinită felină şi toxoplasmoză; în caz de abces, eczeme, acnee felină, cădere de blană şi răni cauzate de muşcături; în caz de gingivită şi halenă bucală; în caz de vătămări cauzate de zgârieturi şi muşcături, micoze, iritaţie cauzată de mâncărimi, descuamări; răni pe labe, probleme la gheare şi muşcături de căpuşe, inflamaţii la nivelul ochilor şi urcior, pentru îngrijirea urechilor; pentru inflamaţia prepuţului; răceală, diaree.
Pentru rozătoare în caz de oftalmie, guturai şi răceală, răni şi vătămări cauzate de muşcături, inflamaţii ale sacului lacrimal, iritaţie cauzată de mâncărimi, diaree, tuse, guturai cronic, pododermatită, abces, stomatite ulceroase, afecţiuni ale pielii şi micoze, coccidie.
Pentru reptile în caz de vătămări şi muşcături.
Pentru păsări în caz de vătămări, iritaţie cauzată de mâncărimi, diaree, abces, afecţiuni ale pielii şi micoze, psitacoză (boala papagalilor).
Argintul coloidal se utilizează intern şi extern:
În caz de vătămări şi răni de toate tipurile, cum sunt rănile produse prin zgâriere, muşcare, arsuri, scurmare etc., dar şi de apariţie a unor puncte de frecare provocate de şei sau de alte obiecte, se pulverizează argint coloidal pe locul afectat. Acesta nu se va inflama şi se va vindeca rapid. În cazul vătămărilor mai ample sau al rănilor cronice, se aplică o compresă îmbibată care se fixează cu plasturi, dacă este necesar. Concentraţia normală utilizată este de 25 ppm.
În cazul unor probleme de piele, cum sunt acneea felină, micoza, eczemele, iritaţia cauzată de mâncărimi ş. a., precum şi în caz de inflamaţie a ugerului la vaci, se picură şi se distribuie sau se pulverizează pe locul afectat cu argint coloidal. Concentraţia normală utilizată este de 25–50 ppm, iar pentru animale mari de 100 ppm.
În caz de inflamaţii şi vătămări la nivelul ochilor, urechilor sau nasului, se picură în ochi, urechi sau nas. Concentraţia normală utilizată este de 25 ppm.
În caz de inflamaţii la nivelul maxilarelor, botului şi gingiilor, argintul coloidal trebuie să fie ingerat; aceeaşi metodă se utilizează şi în caz de vătămări la nivelul botului/ciocului şi împotriva respiraţiei urât mirositoare. Concentraţia normală utilizată este de 25 ppm.
În caz de infecţii, cum ar fi guturai, răceală, gripă, diaree etc. se administrează câteva zile argint coloidal în doză mărită.
Relatări pe internet despre experienţe cu argint coloidal:
1. Un câine cu gangrenă s-a însănătoşit într-un timp foarte scurt după un tratament intern şi extern cu argint coloidal.
2. Un câine cu infecţie la faringe a scăpat de afecţiune după un tratament de trei zile cu coloid de argint.
3. Şase mânji au fost trataţi cu succes cu apă de argint împotriva diareei (Escherichia coli).
4. La o iapă cu infecţie de uter s-a depistat încă prezenţa de agenţi patogeni după o lună de tratament cu antibiotice. După un tratament de trei zile cu argint coloidal, s-a constat dispariţia bacteriilor.
5. O pisică având o zgârietură la ureche provenită dintr-o încăierare prezenta puroi în rană la interval de o săptămână, deşi era tratată cu o alifie de la medicul veterinar. După un tratament de două zile cu argint coloidal s-a vindecat complet.
Dozarea la animale
Deoarece putem avea un tablou clinic foarte amplu, de la diaree, paraziţi cutanaţi şi infecţii până la vătămări, tratamentul cu argint coloidal trebuie adaptat la situaţia respectivă. Dozarea variază în funcţie de mărimea animalului şi, fireşte, de gravitatea afecţiunii.
Prezentăm mai jos o reţetă aproximativă de administrare:
Amfibii: broaşte şi tetrapode amfibiene 2 x 1 ml 15 ppm
Reptile: şopârle, şerpi 2 x 2 ml 15 ppm
Păsări cântătoare, păsări mici: canari, papagali, găini raţe 2 x 2 ml 15 ppm
Rozătoare: chinchilla, iepuri, iepuri de casă, iepuri pitici, hamsteri 2 x 5–10 ml 15 ppm
Pisici, câini mici 2 x 5–10 ml 25 ppm
Câini mari, oi, capre 2 x 30 ml 25 ppm
Ponei, cai, bovine 2 x 30 ml 25–50 ppm
În cazul animalelor sălbatice (inclusiv al animalelor de casă sălbăticite) administrarea nediluată, ideală, a argintului coloidal este adesea irealizabilă. Există însă suficientă experienţă acumulată din relatări care arată că argintul coloidal poate fi administrat şi în „apa normală”, adică în apa de băut. Problematică este însă amestecarea argintului coloidal în hrană (de ex. pentru pisici sau câini). Însă şi aici au apărut în ultima vreme mai multe cazuri pozitive.
În cazul aplicării exterioare se poate utiliza o concentraţie de 25–50 ppm, indiferent de tipul de animal şi de mărimea acestuia, în funcţie doar de mărimea zonei afectate de pe piele. Pentru animalele mari este preferabilă fixarea unei comprese îmbibate cu argint coloidal, faţă de pulverizare sau aplicare.
Reacţia la tratamentul rănilor cauzate de muşcături, sfâşieturi, scurmare şi arsuri este la fel de favorabilă şi rapidă ca şi în cazul oamenilor. În momentul de faţă, alte date experimentale despre tratamente pe animale există doar cu caracter disparat; printre acestea se numără tratamente pentru inflamaţii ale ugerului la vacile de lapte, epidemii la pisici, rinite feline, ariceală şi ciuma câinilor tineri.
Administrarea la animale
– Pulverizare pe piele cu flaconul cu pulverizator.
– Aplicare şi fixare a unei comprese îmbibate pe pielea rănită, pe rana deschisă sau pe blană.
– Frecare cu comprese îmbibate pe piele sau pe blană (inclusiv pe uger sau pe partea interioară a urechii).
– Picurare cu pipeta în rana deschisă, în urechi sau 1 picătură în ochi.
– Injectare în bot sau în cioc cu o seringă din plastic având un furtun din silicon introdus pe vârf.
– Amestecare în hrană (numai ca soluţie extremă de urgenţă, dacă nu există altă posibilitate).
– La bovine, o modalitate de administrare uşoară şi fără probleme este cea vaginală.
Werner Kühni, Walter von Holst
Buna dimineata,
Am auzit recent de folosirea argintului coloidal pentru tratarea sinuzitei cronice la oameni.
Am un catelus de talie mica, in varsta de 13 ani ( 10 kg) pe care il tratam de sinuzita cronica de 4 ani. Am facut tratamente injectabile, orale, instilatii cu antibiotice si dexametazona, aerosoli, bioptron , tratament cu munostimulatoare veterinare si baraka dar in perioadele de schimbare dintre anotimpuri (acum) suntem din nou in impas. As dori sa stiu daca imi puteti recomanda un mod de tratament si administrare a argintului coloidal pentru tratarea acestei afectiuni. Multumesc anticipat pentru raspuns si o zi minunata.
Da, puteţi să folosiţi argintul coloidal în cazul câinelui dvs de talie medie. Vă recomand pentru aceasta produsul Veterinar, să specificaţi vă rog şi că doriţi o pipetă. Nu cred că veţi reuşi să folosiţi pulverizatorul nazal, dar ar fi bine să încercaţi.
Mai avem totuşi o întrebare: Aţi folosit baraka în cazul câinelui şi nu a avut cumva probleme gastrice după aceea?
Benamin, catelusul nostru este un westie de 10 kg si are 13 ani. Am folosit baraka o perioada indelungata dar nu avem probleme gastrice majore. Are ciocuri pe coloana, a fost operat la picior de ruptura de ligamente incrucisate. Am fost la mai multi veterinari pentru a verifica diacnosticul si in cei 4 ani de tratament. Diagnosticul a fost sinuzita cronica cu proteus pe sinusuri, am suspicionat alergia la factori externi, detergenti dar nu avem confirmarea. Acum ne intrebam daca toata infectia nu vine de la uncanin spart la care i-a fost obturat canalul in urma cu 8 ani.. Am avut perioade de criza si luni de zile in care totul a fost normal. Azi am avut o surpriza neplacuta pentru ca in momentul in care a incercat sa latre la un catel a stranutat puternic de mai multe ori cu mucozitati sangvinolente. Este prima oara cand cantitatea de sange este destul de mare. Vom face o programare la RMN, dar daca ne puteti recomanda un medic veterinar care poate aplica tratamentul cu argint coloidal si care are experienta in domeniul acesta v-as ramane profund indatorata. Suntem foarte ingrijorati si dorim ca tratarea afectiunilor sale sa fie facuta de un profesionist. .
Căţeluşul dumneavoastră este destul de în vârstă, la fel ca toţi terierii poate fi destul de sensibil şi predispus la o gamă largă de alergii. Dacă nu greşesc, pe la 9 ani pot dezvolta şi o fibroză pulmonară. Voi întreba un prieten veterinar pentru a afla dacă se pricepe şi revin cu un răspuns pe luni-marţi.
Am facut radiografii si atat plamanii cat si ficatul si inima sunt in parametrii normali. Analizele de sange arata o usoara afectare a ficatului,
dar in rest toti parametrii sunt in limite normale.
Am aflat de argintul coloidal de la o prietena care are sinuzita cronica si la fiecare criza se pune pe piciore cu ajutorul lui, dar nu as folosi fara recomandarea unui veterinar .
Este foarte important sa fie dozat si aplicat cat mai corect.
Multumesc frumos.
Buna ziua.
Am un catel care a fost diagnosticat cu Leishmania. Semnele vizibile: iritatii in jurul ochilor, alergii severe pe corp, urechi, pierde blana, are matreata.
Puteti sa imi recomdati un tratamentului natural care ar putea sa.i ajute sistemul imunitar sa lupte impotriva virusului?
As putea sa aplic argint coloidal pe corp?
Buna ziua…m-ar fi interesat modul de administrare la albine….multumesc
Buna ziua,
Pentru mai multe detalii, va rugam sa cititi descrierea produsului nostru folosit pentru animale.
https://93.113.174.251/~salutife/magazin/invictus-veterinar/
Cele bune
Echipa Salutifer
Buna ziua,
Avem un iepuras cap de leu, care, are o infectie la dinte si puroiul se scurge prin canalul lacrimal. Am citit ca argintul coloidal se foloseste in diferite tratamente la animale. As dori, va rog frumos, sa imi spuneti daca infectia iepurasului poate fi tratata cu acest produs. Daca da, va rog sa imi spuneti care este procedura , cantitatea administrata si perioada de timp. Va multumesc din toata inima.
Cu respect,
Mariana
Buna ziuam
Dozarea este 2 ml/kg corp, de trei ori pe zi la început, să i se introducă forţat doza cu seringa (fără ac) în spatele gurii spre gât. Dacă nu reuşiti, atunci puneti doza în apa de băut. Dacă nici aşa nu merge, atunci amestecati în mâncare. Dar prima metodă este cea mai eficientă
Cele bune
Echipa Salutifer
Buna ziua!
Am achizitionat de curand de la dvs. argint coloidal pentru pisica mea care are infectie respiratorie cronica. I am facut mai multe tratamente cu antibiotice, aerosoli, etc., dar nu reusim sa scapam de infectia nazala. Acum ca am primit argintul coloidal, realizez ca nu stiu cum sa il administrez…. Initial m-am gandit ca ii voi pune in nas, dar nu stiu cat si de cate ori pe zi. Ar trebui sa ii dau si pe gura? Multumesc mult!
Infectie respiratorie pisica
Pentru informatii sunati la 0770994611.
Toate cele bune!