favicon

Întrebări frecvente

Care este durata maximă pentru un tratament cu argint coloidal?

Din experienţa acumulată ce cercetători şi producători, nu există un interval de timp maxim pentru administrarea de argint coloidal. Există şi în literatura de specialitate cazuri de tratament intern cu argint coloidal pe durata mai multor ani. Însă un tratament foarte îndelungat are sens numai în cazuri de afecţiuni cronice grave, în care nu mai există posibilitatea de vindecare şi în care, prin ingerarea de argint coloidal, creşte nivelul de calitate a vieţii.

Sunt cunoscute reacţii alergice la argintul coloidal?

Nu, după cele cunoscute de autorii de specialitate şi de cercetători. Cel mai probabil, nu există niciun fel de alergie la argintul coloidal pur.

La ce anume trebuie să fim atenţi când cumpărăm argint coloidal?

Argintul coloidal trebuie să fie cât mai proaspăt posibil; consultaţi data limită de valabilitate de pe ambalaj. Există surse care vând, în loc de argint electrocoloidal, o soluţie de argint obţinută prin fricţiune mecanică. Aceasta NU este argint coloidal. Ambalajul trebuie să fie, neapărat, din sticlă.

De ce nu trebuie să vină argintul coloidal în contact cu metalul?

Particulele nanometrice de argint au tendinţa de a adera la suprafeţele metalice. În funcţie de concentraţie, întreaga cantitate de argint din dispersia lichidă se poate depune pe suprafaţa metalică.

Poate fi echivalat argintul coloidal cu o soluţie în care s-a amestecat pulbere de argint?

Nu. Soluţia obţinută prin amestecarea pulberii de argint în apă nu este un coloid. O amestecarea uniformă a particulelor de argint în apă nu se poate realiza. Particulele din pulbere sunt extrem de mari faţă de cele dintr-un coloid şi nu au efect antibacterian.

De ce nu există argint coloidal pe scară largă în farmacii?

Dacă un producător de medicamente ar investi în studii clinice asupra argintului coloidal, el nu ar putea să breveteze un produs constând din apă şi un metal elementar. Aşadar, oricine ar putea ulterior să îl comercializeze şi să beneficieze de rezultatele cercetărilor.